جایگزین مخزن تحت فشار

چه راه حلی می تواند جایگزین استفاده از مخزن تحت فشار شود؟

مقدمه

در اکثر ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری و … برای تامین آب مورد نیاز از مخزن مخصوص ذخیره مایعات استفاده می شود. این تانک به دو صورت مخزن انبساط باز و بسته کارایی دارند. تانک پلی اتیلن اصفهان از مزایای بالایی برخوردار است بنابراین، انتخاب ایده آلی برای نیاز شما می باشد. در این مقاله توضیحاتی در مورد راه حل جایگزین مخزن تحت فشار را شرح می دهیم، لطفا تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

جایگزین مخزن تحت فشار

مخزنی که از جنس فلز و یا فایبرگلاس باشد، با ظرفیت های متفاوت کنار پمپ قرار داده می شوند. کار آن برای نگه داشتن آب با فشار بالا قبل از روشن شدن پمپ است. این مخازن به شکل های استوانه ای هستند که اکثرا برای ذخیره مایعات و گازها با فشار زیاد استفاده می شوند. مخازن پلیمری ضد اسید نوعی دیگر از مخازن هستند که بسیار پرکاربردند. به دلیل تحت فشار بودن، پمپ آب نیز نامیده می شوند. در این سیستم آبرسانی فشار آن کنترل می شود که باعث استهلاک پمپ شده و همچنین مصرف برق را کاهش می دهد. همچنین آب را در فشار معینی ذخیره می کنند و اگر نیاز باشد، دوباره به سیستم بر می گردانند.

جایگزین مخزن تحت فشار

مخزن تحت فشار یا انبساط باز، ابزاری برای ذخیره سازی آب پر فشار در شبکه های آبرسانی ساختمان های مسکونی، اداری و … قابل استفاده هستند. این مخازن در کاهش آلودگی صوتی پمپ ها موثر هستند و باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شوند.

از نظر فنی منبع تحت فشار با نام های دیافراگم، ضربه گیر، منبع پمپ آب، مخزن تحت فشار، و انبساط بسته معرفی شده اند. این مخازن در نوع دیافراگم و بالش هوا در بازار عرضه می شوند. یکی از مزایای مهم مخزن تحت فشار این است که از به وجود آمدن تنش های بزرگ به دلیل ضربه زدن جلوگیری می کند.

مخزن انبساط باز

یکی از روش هایی که به عنوان جایگزین مخزن تحت فشار می توان استفاده کرد، مخزن انبساط باز می باشد. با وجود اینکه همه شرایط اقتصادی مناسبی ندارند، توصیه می شود از مخازنی استفاده کرد که به تجهیزات برقی و پمپ نیازی نداشته باشند. منبع انبساط باز باعث می شود از اتلاف انرژی جلوگیری شود.

مخزن انبساط باز در ارتفاع بالا، با توجه به تعداد طبقات ساختمان قرار می گیرد. این مخزن آب را به مدت طولانی تحت فشار نگه می دارد تا ساکنین و دیگران بتوانند در زمان های مختلف استفاده کنند.

در مناطقی که فشار آب کم است و پاسخگوی مصرف روزانه نیست، در این شرایط نیاز به پمپ های با توان کم می باشد. این پمپ ها با توجه به گنجایشی که دارند، آب ساختمان را ذخیره می کنند. نصب این مخازن در پشت بام بسیار اهمیت دارد. قبل از نصب باید با متخصص این حوزه مشورت کرد، چون ممکن است، مصالحی که استفاده می شود تحمل وزن مخزن را نداشته باشند. بنابراین باید زیر ساخت لازم را انجام داد تا ساختمان با مشکلی روبرو نشود.

مخزن انبساط باز

مزایای مخزن انبساط باز

نصب مخزن انبساط باز آب روی پشت بام از نظر اقتصادی به صرفه است و همچنین مزاحمتی برای ساکنین ایجاد نمی کند. با توجه به توضیحاتی که در خصوص منبع باز داده شد، یکسری مزایایی دارد که به آن ها می پردازیم:

  • کاهش مصرف برق
  • عدم آلودگی صوتی
  • صرفه جویی در انرژی
  • عدم نیاز به پمپ
  • کاهش استهلاک پمپ
  • امکان استفاده از آب در صورت قطع برق
  • کاهش مصرف برق

مخازن انبساط باز نیازی به تجهیزات برقی ندارد، بنابراین نسبت به منبع تحت فشار انبساط بسته، باعث صرفه جویی مصرف برق می شود.

  • عدم آلودگی صوتی

به دلیل وصل نبودن تجهیزات مخزن تحت فشار انبساط بسته در این منبع و نصب شدن آن روی پشت بام از آلودگی صوتی خبری نیست.

  • صرفه جوی در انرژی

با استفلاده نکردن از پمپ جداگانه و تجهیزات آن در اتلاف انرژی صرفه جویی می شود، همچنین مصرف برق کاهش می یابد.

  • عدم نیاز به پمپ

در این نوع مخزن نیازی به پمپ تحت فشار نمی باشد، مخزن انبساط باز دارای محفظه شیشه ای می باشد که لوله های آن قابل مشاهده می باشد. همچنین از لوله مسی استفاده می شود تا از زنگ زدن و آلودگی آب جلوگیری شود.

  • کاهش استهلاک پمپ

به دلیل نداشتن پمپ تحت فشار، استهلاک پمپ مخازن انبساط باز کاهش می یابد.

  • امکان استفاده از آب در صورت قطع برق

مخزن انبساط باز، آب را به اندازه ظرفیتی که دارد ذخیره می کند تا ساکنین بتوانند در صورت نیاز با فشار بالا از آن استفاده کنند.و زمانی که برق قطع باشد این تانک ها قابل استفاده هستند.

مزایای مخزن انبساط باز

معایب مخزن انبساط باز

  • امکان زنگ زدگی و خوردگی به دلیل قرار گرفتن در فضای باز
  • لوله کشی زیاد
  • عدم پاسخگویی در سرعت بالا
  • برای جلوگیری از اتلاف انرژی می توان این مخزن را عایق بندی کرد. با انتخاب تانک پلی اتیلن اصفهان بهترین جنس را انتخاب می کنید تا از زنگ زدگی جلوگیری شود.

انواع مخزن انبساط باز:

مخزن انبساط باز در جنس های مختلف مانند: پلی اتیلن، استیل گالوانیزه و آلومینیوم تهیه می شود. هر کدام از این تانک ها با توجه به شرایط ساختمان و محل نصب انتخاب می شوند. این منبع اشکال گوناگونی مانند مستطیل، استوانه، مربع و … دارد.

اجزاء مخزن انبساط باز

درون منبع انبساط باز شیر شناور مسی وجود دارد، تا میزان آب مخزن را تا یک حد معین ثابت نگه دارد. به این دلیل از مسی استفاده می شود تا از زنگ زدن و آلوده شدن آب جلوگیری شود. نصب این مخزن باید توسط متخصص انجام شود در غیر این صورت فضای کافی برای انبساط آب در نظر گرفته نمی شود و کل حجم مخزن پر از آب می شد.

برای خرید مخزن تحت فشار انبساط باز، پیشنهاد ما مخزن پلی اتیلن اصفهان می باشد. به دلیل دارا بودن لایه ضد اشعه ماوراء بنفش و کیفیت بالا، گزینه مناسبی برای خریداران می باشند.

سخن پایانی

از مطالب فوق دریافتیم راه حلی برای جایگزین مخزن تحت فشار وجود دارد که استفاده از منبع انبساط باز می باشد. با نصب این مخازن در ارتفاع، جریان فشار آب بالا خواهد بود و نیازی به پمپ و دیگر تاسیسات نمی باشد. این مخازن با مصرف کمی که دارند در کاهش انرژی تاثیر داشته، همچنین در زمانی که برق قطع باشد قابل استفاده هستند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *